Planerade valpar

20160105
Chyknell Curlew dräktig
Chyknell Curlew (Meg) är parad med Olica's Gad och valparna förväntas födas omkring den 20 januari. Meg är en intensiv tik med goda framgångar i Sverige och i Danmark (dansk cockermästare 2014, svensk cockermästare 2015, 2:a på danska cockermästerskapet 2015). Gad är en stabil ung herre som visat framfötterna på olika sätt - bland annat genom att meritera sig till det svenska cockermästerskapet och dessutom placera sig som 4:a.

20150406
Flushpoint What a Breeze parad
Nu är Jackie parad och fadern till den kommande kullen är Maesydderwen Scout (Spikey). Det är två intensiva hundar med bästa härstamning och som vi hoppas mycket på. Jackie är efter GB FTCH Timsgarry Barlow och undan SE J(J)CH Buisey Lizzy. Spikey är efter GB FTCH Maesydderwen Scimitar och undan GB FTCH Priorsmeadow Dancer. Om allt går som vi önskar kommer valparna födas kring 8-10 maj och med leverans i början av juli. På fotot ses Spikey till vänster och Jackie till höger (foto Hasse Sjöblom). Vi gjorde samma kombination för två år sedan och är mycket nöjda med den kullen varför vi gör om den.

Båda föräldradjuren är välmeriterade på jaktprov i segrarklass: Jackie har tre ck och Spikey har två ck. Jackie behöver vinna ett prov och Spike behöver placera sig på ytterligare ett prov varefter båda blir jaktchampions. Hälsostatus är även gott. Båda är ögonlysta utan anmärkning. Jackie har B på sina höfter och Spikey A. Mer info finns på Svenska kennelklubbens hemsida följ länkarna - Spikey och Jackie. Här finns fullständig info om stamtavlor, hälsostatus, tävling etc. Om du är intresserad av denna kombination, ring gärna eller skriv ett meddelande på e-post.

20130330
Tyvärr inga valpar efter Chyknell Curlew
Det har tyvärr visat sig att Meg inte är dräktig. Vi får försöka vid nästa lämpliga tillfälle. Tack till alla som visat intresse och välkomna åter.

20130202
Chyknell Curlew- en ny tik i kenneln
Meg är en ny tik som kommer att komma till kennel Meryl i slutet av februari. Hon har en fantastisk stamtavla och är förhoppningsvis då parad med FTCH Mallowdale Zander. Om allt går som vi hoppas på kommer valparna i mitten-slutet av april. Det är nya topplinjer till Sverige som kommer förhoppningsvis berika jaktcockerstammen. Meg's stamtavla kan du se här. Mallowdale Zander är efter FTHC Dardnell Dealer och undan FTCH Mallowdale Olga.

 

20130202
Timsgarry Bell dräktig
Sisi visar alla tecken på att vara dräktig och om hon följer det mönster som hon tidigare haft vid födslar, beräknas hon få sina valpar 22-24 februari. En kull som vi verkligen ser fram emot!

20121220
Jaktcocker
valpar planeras till mars 2013
Jaktcockervalpar planeras att födas månadsskiftet februari/mars 2012 undan Timsgarry Bell (Sisi - foto till vänster).Se mer info på Sisi's sida. Pappa till valparna blir Maesydderwen Scout (Spikey - foto nedan).Båda har stamtavlor med de bästa hundarna i Storbritannien representerade. Detta blir Sisi´s sista kull. Hon har sex år i rad placerat sig på Unghundsderbyt respektive Cocker Spaniel Mästerskapet vilket visar på att hon har en genuin jaktlig kvalitet. Sisi är Svensk Jaktchampion och Spikey saknar ett första pris för att uppnå championatet. Mer info om båda individerna hittar du på Svenska Kennelklubbens hemsida (Hunddata) om du söker på respektive registreringsnummer. Sisi's registreringsnummer är S52433/2006 och Spikey's är S62649/2009. Om du är intresserad av en valp från den här kombinationen är du välkommen att höra av dig.