..

Senast födda kullar...

Jaktcockervalpar 2016

e: Olicas Gad
u: Chyknell Curlew
födda
; 20160119

Den 19 januari fick Meg sina valpar. En liten kull med två tikar och en hane. Alla valpar är placerade.

Jaktcockervalpar 2013

e: Maesydderwen Scout
u: Flushpoint What A Breeze
födda: 2013-12-20

Jackie födde sin första kull den 20 december och allt gick väldigt bra. Resultatet blev sju valpar varav 5 är tikar och 2 är hanar. Alla är svarta förutom en tik som är brun. Jackie och valparna mår bra så här långt och ligger mest och sover.

Jaktcockervalpar 2013

e:Maesydderwen Scout
u: Timsgarry Bell
födda: 2013-02-26

Sisi fick sina valpar den 26 februari och det blev en tik och fyra hanar. Alla svarta och mycket välmående. Tiken blir kvar hos oss och den fyra övriga har sålts till olika delar i Sverige. Pappa Spikey på fotot nedan och Sisi med sina fem dagar gamla valpar till höger.

Jaktcockervalpar 2012

e: Vagnmakarens Yunnan
u: Whaupley Astrid
född: 2012-03-07

Detta var en kull som vi tidigare aldrig upplevt. Efter en mycket smidig parning utan några som helst komplikationer visade Rosie tecken på att vara dräktig. Emellertid verkade hon bli så dräktighetstjock som brukligt utan det vi konstaterade att det var nog en liten kull den här gången. Dag 63 kom och inget hände, dag 68 och inga tecken alls om att hon skulle föda valpar. Vi tyckte att vi hade känt åtminstone en valp men med hänsyn till att hon fått lite väl mycket mat var det inte helt enkelt att känna. Inställda på att det inte skulle bli någon kull ringde vi runt till alla valpköpare och beklagade situationen. Döm om vår förvåning då Rosie dag 70 fick förvärkar och dag 72 födde en tikvalp - en kopia av modern, brun med vitt på bröstet och en "gräddfläck" på hakan, Valet av namn blev enkelt - Meryl Scilla Surprice. Vi har inte haft någon "singel-valp" tidigare men det gick hur bra som helst. Lilla Scilla charmade oss helt och att vara i kenneln var inte aktuellt överhuvudtaget. Nej, mamma och Scilla fick bo på köket, där pekingesen Flame fick vara stand-in som lekkamrat och det gick över all förväntan. Hade inte Scilla i förväg varit såld hade hon fått vara kvar. Något så charmerande har vi sällan skådat men å andra sidan fick hon ALL uppmärksamhet också, vilket säkert bidragit till hennes charmerande av oss.

Foto av Whaupley Astrid till vänster och Vagnmakarens Yunnan till höger.

 

Jaktcockervalpar 2011

e: Maesydderwen Scout
u: Meryl Twister
födda: 2011-06-05


Meryl Twister (foto till vänster av Maria Trogen)har fått valpar med Measydderwen Scout (foto nedan av Hasse Sjöblom) . "Twist" är barnbarnsbarn till Vagnmakarens Ellen som var min första jaktcocker och var på sin tid bland de bästa jakcockrarna i Sverige. Det här ger mig en möjlighet att gå tillbaka till Ellen-linjerna som jag tror har mycket att tillföra även till dagens svenska jaktcockerstam. Maesydderwen Scout ("Spike") är en brittisk import som ägs av Hasse sjöblom som för övrigt är uppfödare till just Vagnmakarens Ellen. Föräldrarna är höftledsröngade med resultat B för Twist och A för Spike och båda är ögonlysta ua 2011. Spike är även dna-testad för prcd-pra med resultat normal.

Två valpar föddes den 5 juni och de växer så det knakar. Beteckningen sumo ligger nära till hands... Det blev två tikar, `Meryl Jeopardy och Meryl Quiz fördelat på en svart och en brun.

Jaktcockervalpar 2011

e: Wyndhill Bragg of Drumnascamp
u: Ch Timsgarry Bell
födda: 2011-04-25

Wyndhill Bragg of Drumnascamp är en engelsk import med topphärstamning (e: Ftch Dandrew Druid, u; Ftch Wintonwildfowl Siskin) och fastställd hälsostatus (höfter A i Danmark; B i Sverige; ögon ua). Fotona är från ett brittiskt prov där Paul såg honom i full aktion.

Se Timsgarry Bell i arbete
bragg

 

 

 

bragg1

 

 

 


 

 

 

 

 

Valparna vid 8 veckors ålder - aldrig stilla - alltid i full fart

"Kola"
Meryl Tan the Man
ägare: Helene Käll
"Humla"
Meryl Moonshine
ägare: Sofia Gustavsson
Meryl Sunpower
ägare: Helene Pettersson
Meryl Sunglow
ägare: Oyvind Nordengren, Norge

Meryl Sunflower
ägare: Anja Ylönen,
Danmark

Meryl Sunshine
ägare: Paul Anderson
Meryl Midnight Star
ägare: kennel Meryl
a


20110430
Några valpbilder - 5 dagar gamla

tanman5dagarMeryl Tan Man 5 dagar gammal

Hela gänget samlat

Dags för käk

Matdags från annan vinkel

Jaktcockervalpar 2009430

e: Priorsmeadow Spurt
u: Ch Timsgarry Bell
födda:
2008-03-28

20090524
Lite valpbilder från åldrarna 7.5 veckors ålder.

Meryl Blackbird - blir kvar på kennel Meryl

Meryl Blackcap - har åkt till Gunilla Hallgren i Örebro

Meryl Black Ring Ouzel - har åkt till Casper Grönblom i Finland

Meryl Black Dove - har åkt till Tiina Karlström i Finland

Meryl Black Sparrow - har åkt till Cecilia Malmström i Luleå

Meryl Black Pearl - blir kvar på kennel Meryl

 

20090426
Vi har fått ett återbud på en valp (pga familjeskäl) - Är du intresserad kontakta mig per telefon 0152-200 93 eller 0708-200 930.

20090410
Valparna är nu två veckor och börjar öppna sina ögon men äter och sover mest hela dagarna. Det blev 3 tikar och 3 hanar. I dagsläget verkar vi ha köpare till alla valpar. På kenneln stannar en hane och en tik.

20090328009
Timsgarry Bell (Sisi) fick valpar med Priorsmeadow Spurt den 28 mars 2009. Beräknad avelsgrad: 4.7 (enligt SKK Avelsdata).

Sisi (foto vä) har en mycket bra stamtavla, särskilt på mödernet (Timsgarry Kelly). Hennes släkt som finns i Storbritannien har haft stora framgångar på olika sätt. Hennes helbror, Timsgarry Barlow, vann det brittiska mästerskapet 2006-2007 och hennes halvbror Timsgarry Valtos (undan T Kelly) vann sagda mästerskap 2007-2008. På årets mästerskap startade en annan halvbror Timsgarry Simpson (u T Kelly; e: Maesydderwen Scimitar) som fick diplom i stenhårt sällskap. Priorsmeadow Spurt (foto nedan) har också en superhärstamning. Han är efter Maesydderwen Scimitar var den avelshane som hade flest avkommor meriterade till mästerskapet (6 st) i år. Sisi's halvbror (på mödernet) och Spurt's halvbror (på fädernet), T Simpson hade 3 avkommor av vilka vinnaren och dennes bror var två av dem. Spurt är således halvbror med T Simpson. Spurt har varit i Storbritannien vintern 2008-2009 och startat på jaktprov där. Han är den svenska hund, förd av sin svenska ägare som placerat sig bäst på ett brittiskt spanieljaktprov med en tredjeplacering. Både Sisi och Spurt har gjort sådant intryck på britter att det funnits önskemål om att köpa dem tillbaka till England!
Nedan valparnas stamtavla med hundar som är champions rödmarkerade:

 


FTAW
Priorsmeadow
Spurt

Höfter: B
Ögon ua 2009

1 ekl
3:e plac jaktprov UK

FTCH
Maesydderwen Scimitar
FTCH
Larford Cateran
FTCH Maesydderwen Kestrel
FTCH Wernffrwd Ammwyl
FTCH
Wernffrwd Kathleen
FTCH Maesydderwen Kestrel
FTCH Wernffrwd Silk

FTCH
Maesydderwen Sach

FTW
Maesydderwen Shelaly
FTCH Birky Bog Bob
Championship winner 1998
FTCH Maesydderwen Smarty
FTCH
Priorsmeadow Dancer
FTCH Regulusknowe Gold of Maesydderwen
Norbeck Chansa
SJ(j)Ch
Timsgarry Bell

Höfter: C
Ögon ua 2009
FTCH
Argyll Warrior
FTW Norleigh Clune of Kingscott Kirkstall Lever
Norleigh Cocoa
FTCH Larford Elma
Championship winner 2002
FTCH Wernffrwd Dai-bach
FTAW Larford Celt
FTCH
Timsgarry Kelly
FTCH
Sandford Black Mamba
FTCH Wernffrwd Dai-Bach

FTCH Kigaro Minnie
Championship Winner 1997

Kigaro Mag FTCH Gwibernant Llewellyn
Kigaro Jill

FTCH = Field Trial Champion
SJ(j)Ch = Svensk Jaktprovschampion
FTW = Field Trial Winner (provvinnare)

FTAW = Field Trial Award Winner (placering, diplom eller certifikat på prov)

 

Jaktcockervalpar 2008

e: Priorsmeadow Spurt
u: Whaupley Astrid
födda:
2008-05-19

20080717
Valparna är nu åtta veckor och det är verkligen full rulle på dem. Ibland blir det dyrköpt erfarenhet som kommer av en alltför frimodig syn på tillvaron. Två av valparna har blivit lite tilltufsade av omgivningen - lilla yrhättan M Wild Rose, skadade sin nosspegel redan vid 6 veckors ålder. M Desert Rose, försökte ta en trofe (i form av grodblad) från en äldre kennelkompis vilket inte uppskattades av den trofebärande senioren. Det resulterade i en rejäl blåtira. Tack och lov har valpar en god läkningsförmåga, både till kropp och själ, så efter ett tag så är det full fart igen. Kanske lite mer ödmjuk inställning till omgivning - men det vete tusan

Det är alltid roligast att ha samma leksak

Det spelar ingen roll om det är en dummie eller något annat

.

eller hur samvaron delas - liggandes eller gåendes

Men ibland har man tur och kan få ha något alldeles själv


Den blivande gotländskan M Sally Rose visar
upp ett snyggt grepp...


...ända tills hon såg en fjäril som hon bara måste kolla in


Den ena av killarna (M Slide Away) kollar också
in men kanske i en lite mer avspänd position

Den minsta tiken, yrhättan M Wild Rose, är för en gångs skull stilla!

Så här söt kan en "liten cockerspanielflicka" vara ...

...medan grabben försöker ha en lite tuffare stil

 

20080614
Pga återbud finns en hanvalp till salu i årets kull. Valparna mår jättebra, äter valpfoder 4 gånger/dag, har flyttat ned till köket vilket var lite mysko till att börja med men blev sedan fullt ok.Nu har de fotograferats och namngetts med inspiration efter sin far (Spurt) för hanarna och efter sin mor (Rosie) för tikarna. Namnen är länkade för mer inspiration.

Hane 2 Slide Away
Tik 1Sally Rose Tik 2 Wild Rose
Tik 3 Desert Rose Tik 4 Rosegarden
Tik 5 Black Rose Tik 6 The Rose 

20080523
Den 19 maj 2008 föddes en kull efter Priorsmeadow Spurt (FTCh Maesydderwen Scimitar - FTCh Maesydderwen Sash) foto nedan till höger - och Whaupley Astrid (e: FTCh Whaupley Reiver - u: Nancarrow Cinamon) foto nedan till vänster "Rosie". Det blev 8 valpar, alla svarta med fördelningen 2 hanar och 6 tikar. Rosie födde dem på 4,5 tim och skötte det hela själv. Hon ville helt enkelt vara i fred och så fort man gick ut ur rummet födde hon en valp. Satt man där knep hon igen. Hon sköter valparna exemplariskt, har bra med mjölk och det är knäpptyst i valplådan. Valparna är runda, starka och väldigt fina.Rosie debuterade på jaktprov hösten 2007 som resulterade i ett 1:a pris med HP i öppen klass. Hon är en kontaktsökande, livlig och arbetsvillig tik och är höftledsröntgad A. Spurt är höftledsröntgad B. Båda är ögonlysta utan anmärkning. Spurt har under sitt första levnadsår visat en stor talang och debuterade på jaktprov hösten 2007 i unghundsklass med ett 1:a pris, fick diplom på unghundsderbyt 2007 samt ett 2:a pris i debuten i öppenklass. Båda föräldradjuren är importer från Storbritannien med högintressanta stamtavlor.

 


Jaktpringervalpar 2007

e: Bivråkens Human Nature
u: Bivråkens China Girl
födda:
2007-12-21

20080112
Sällan har vi haft en kull som har blivit så tjocka de första veckorna! Rena sumo-valparna har de legat och vräkt sig i valplådan. Ibland har jag funderat på om Amy får plats för att ge dem mat, men det gör hon förstås. Nu vid tre veckors ålder har de börjat stappla omkring och ha synpunkter på varandra. Nu går energin åt till lite annat än att bara äta och sova. Amy fortsätter att vara den ideala mamman - omsorg och mat i precis lagom mängd och så avspänd.

20071221
Det blev sju valpar, 3 tikar och 4 hanar, alla brunvita. Sällan har jag sett så målmedvetna valpar - från första stund hade de siktet inne - MAT! Vid fyra dagars ålder tar de sig fram i något som närmast liknar galopp - aldrig sett något liknande. Dag för dag har man kunnat se deras utveckling. Amy har bra med mjölk så valparnas magar är runda som små tennisbollar, ligger tysta och avspända mellan tankningarna medan Amy pysslar om det. Vem behöver tv när man har valpar? Det är med stor glädje min förhoppning om att Amy skulle vara en god mor har infriats. Lugn, känslig för valparnas signaler, omvårdande och med bra mängd med mjölk. En viktig kvalitet i uppfödningsgärningen är ju att tikarna är goda mödrar, vilket tenderar att gå i arv. Valparna kommer att registreras med prefixet Bivråkensl. Se mer info där (www.gundogs.nu). Amy är en otröttlig hund på jakter som kan jobba timme efter timme utan att mattas vare sig fysiskt eller psykiskt. Hubbe är en mycket hårt gående hund som har en fantastisk stil. Båda är högt meriterade (1 ekl).

Jaktcockervalpar 2007

e: Cronbury Cracker
u: Meryl Jippi Jiggle and Giggle
födda:
2007-04-19

Meryl Happy Lad
(hane)
Meryl Funny Girl (tik)
Meryl Lady Brisk (tik)


Från vänster till höger: Meryl Lady Brisk & Meryl Happy Lad (hane); Meryl Happy Lad; Meryl Funny Girl (tik) 3,5 veckor gamla

Jaktcockervalpar 2006

e: Cronbury Cracker
u: Meryl Jippi Jiggle and Giggle
födda: 2006-03-28


Från vänster till höger: Meryl Twister ; Meryl Spin ´n Nail;
Meryl Rollercoaster; Meryl Tivoli,
5 veckor gamla, alla tikar

 

Cockervalpar 2005 

e: Ch Almanza Uncontrollable u: Ch Travis Wake Up and Dream 


14 juni 2005


Meryl Unending Dream (tik)
Meryl Dreams vs Reality (tik)
Meryl Sweet Dream (tik)
Meryl Open Mind (hane)
 

 
Ch Almanza Uncontrollable  är son till  Ch Travis Able and Willing .Kombinationen med Mina och Rolle blir förhoppningsvis riktigt bra både till temperament och utseende. Minas mjuka sätt kombinerat med Rolles fullständigt hämningslösa levnadsglädje blir nog en väldigt bra mix. Båda föräldrarna rör sig på ett härligt sätt vilket vi hoppas se även hos valparna. Alla fyra blev blue roan i sin färg.

Från vänster till höger: Meryl Unending Dream; Meryl Dreams vs Reality; Meryl Open Mind; Meryl Sweet Dream